Lidewijde Paris houdt speciaal voor de Boekenweek de lezing  'Hoe lees ik moeders en vrouwen in de literatuur'?

In deze lezing gaat Lidewijde op onderzoek uit naar alles wat met het thema vande Boekenweek te maken heeft: vrouwen als schrijvers, als lezers en als personages, moeders en dochters ( en een beetje vaders en zonen) Zij geeft antwoorden op: schrijven vrouwen anders dan mannen en lezen mannen ook anders?

Datum: 29 mrt
Begintijd: 20.00 uur
Eindtijd: 21.30 uur
Kosten: €7,50 en voor leden €5,00

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die nieuwsgierig is en graag nieuwe manieren wil ontdekken om creatieve talenten te stimuleren en ontwikkelen. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten. In elke bijeenkomst bekijken we beeldende kunst en lezen we samen poëzie. Daarnaast zijn er korte schrijfopdrachten en behandel ik tips en trucs, do en don’ts, om gemakkelijker en krachtiger beeldend te schrijven.

Datum: 21 mrt
Begintijd: 19:30 uur
Eindtijd: 21:30 uur
Locatie: Bibliotheek Eelde
Kosten: € 30,- (3 lessen; incl. koffie/thee)

Op een eenvoudige manier programmeren

DigiLab on Tour is een programmeerworkshop voor kinderen uit groep 6 t/m 8. De bibliotheek Tynaarlo levert hiermee een aanvulling op het aanbod van basisscholen met betrekking tot digitale vaardigheden.

Datum: 13 mrt
Locatie: Bibliotheek Vries

Lezing door Mirjam van Hengel onder de titel Een knipperend ogenblik, portret van Remco Campert.

Twee jaar lang was Mirjam van Hengel elke vrijdagmiddag te gast in huize Campert, waar ze vrijelijk hem en zijn vrouw vragen mocht stellen en al zijn papieren mocht inzien. Dat leidde tot een biografie die anders is dan gebruikelijk in Nederland; persoonlijker, selectiever en literairder. Het in het najaar van 2018 verschenen werk kreeg goede recensies en wordt geroemd als "een rijk geschakeerd portret van een schrijver die altijd zwijgzaam was over zichzelf".

Kaartverkoop Bibliotheek Eelde via info@bibliotheekeelde.nl of 088 012 8215.

Datum: 07 mrt
Begintijd: 20:00 uur
Kosten: € 7,50 (incl. koffie/thee) / € 6 blbliotheekleden

Op een eenvoudige manier programmeren

Datum: 06 mrt
Locatie: Bibliotheek Zuidlaren

Wat moet je weten om van kunst te kunnen genieten? Is moderne kunst vooral iets voor ingewijden of is goede kunst een kwestie van smaak? In deze cursus gaan we naar (moderne) kunst kijken. Je leert hoe je dat kunt doen en daar meer plezier aan kunt beleven. Na afloop van de cursus zul je merken dat je meer zult beleven aan museumbezoek en kijken naar kunst.

Datum: 28 feb
Begintijd: 14:30 uur
Eindtijd: 17:00 uur
Locatie: Arthouse Bibliotheek Zuidlaren
Kosten: € 30,- (3 lessen; incl. koffie/thee)
De Bibliotheek en Albert Heijn in Zuidlaren organiseren maandag 18 februari een voetbalplaatjes ruilmiddag. Kinderen die hun boek compleet willen maken en dubbele plaatjes hebben kunnen van 14.30 uur tot 16.30 uur in de bibliotheek terecht om onderling hun plaatjes te ruilen. De ruilmiddag wordt georganiseerd in het kader van het leesproject Scoor een boek!

Het leesproject Scoor een boek! bundelt de populairste sport van de wereld met lezen. Het doel is om leerlingen uit de groepen 5 en 6 te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen. Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met Scoor een boek! wil Biblionet Drenthe dat bereiken.

Tijdens het project worden er meerdere activiteiten georganiseerd. De voetbalplaatjes ruilmiddag is de eerste activiteit in de bibliotheek in Zuidlaren. Deze middag zorgt de Albert Heijn voor drinken en wat lekkers. Natuurlijk zijn niet alleen groep 5 en 6 leerlingen welkom, elke verzamelaar kan proberen een plaatje van zijn favoriete speler te scoren, ook als je niet lid van de bibliotheek bent.
Datum: 18 feb
Begintijd: 14.30 uur