Via de computer kun je steeds meer regelen. Handig, maar lastig als je er weinig of geen ervaring mee hebt. Met de cursus Klik & Tik kun je in je eigen tempo en stapsgewijs gaan werken met de computer en internet.

Locatie: Doorlopend aanbod in de bibliotheken Norg, Peize en Roden
Kosten: Deelname is gratis

In april staat het thema Ontmoeting met Dementie centraal in de gemeente Noordenveld. De bibliotheek wil hier aandacht aanbesteden door samen met de Dementheek uit Leek, Welzijn in Noordenveld, Historische vereniging Roon en de gemeente Noordenveld open inloopochtenden te organiseren.

Vanaf woensdag 10 april tot en met woensdag 24 april zijn materialen uit de Dementheek Leek te bekijken in Bibliotheek Roden. In deze periode worden er ook 3 inloopochtenden georganiseerd voor mensen die dementerende zijn met hun (mantel)verzorgers. Iedere inloopochtend is er ruimte om anderen te ontmoeten en onder het genot van een kopje koffie of thee informatie over dit onderwerp te bekijken of de dagbladen te lezen. De inloopochtenden beginnen om 9.30 uur en eindigen om 11.00 uur.

Woensdag 24 april is de laatste inloopochtend. Er worden films uit de historie van Noordenveld getoond en er zal om 10.00 uur nog een optreden van Anna Oppenhuizen zijn, deze ochtend zal zij de voorstelling ‘de Italiaan’ verzorgen. Anna Oppenhuizen is actrice en woonassistent bij Zinn Zorg. Speciaal voor mensen die dementerende zijn heeft zij voorstellingen ontwikkeld met muziek en dans. Om verzekerd te zijn van een plek tijdens de voorstelling is het wenselijk om vooraf aan te melden bij Bibliotheek Roden (088-0128245).

De ochtenden zijn gratis te bezoeken en een lidmaatschap van de bibliotheek is niet nodig. 

 

Datum: 24 apr
Begintijd: 9.30
Eindtijd: 11.00
Locatie: Roden
Kosten: Gratis

Woendag 1 mei is er MaPa cafe en Boekstart voorlezen vanaf 9.30 uur in Bibliotheek Roden.
Elke eerste woensdag van de maand kan je in Bibliotheek Roden terecht voor het MaPa café en Boekstart voorlezen voor dreumesen. Hier staat ontmoeting voorop, ontmoeting met andere ouders verzorgers of gastouders. Voor de kinderen is er ruimte om te spelen en zijn er andere kinderen om mee te spelen. Ook zal er fruit en drinken zijn. We starten om 9.30 uur en rond 10.30 uur wordt er voorgelezen. Voor alle dreumesen met hun ouders, verzorgers, grootouders, gastouders, oppas.

Datum: 01 mei
Begintijd: 9.30
Eindtijd: 11.30
Locatie: Roden
Kosten: Gratis

Bibliotheek Norg en Welzijn in Noordenveld gaan iedere eerste vrijdag van de maand Kenniscafés organiseren in de Bibliotheek. Deze Kenniscafés worden georganiseerd voor mensen die hun kennis willen vergroten. Het eerste Kenniscafé wordt georganiseerd op vrijdag 3 mei met als thema de Schijnvliegvelden in Norg en Peest door Gerard Stout en Abel Darwinkel.

Rond Norg en Peest zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog (schijn)vliegvelden aangelegd. In het landschap zijn nauwelijks sporen van deze vliegvelden te zien. Schrijver Gerard Stout uit Peize maakte een toeristische route langs dit regionaal erfgoed. Hij laat het echtpaar Jaap Vrolijk en Cécile Hogendijk wandelen langs de verdwenen startbanen. Het echtpaar mijmert over hun levens in het licht van landschap, cultuur en taal. Gerard Stout vertelt op vrijdag 3 mei om 10 uur in de bibliotheek van Norg over het ontstaan van de boeken. Aangevuld door Abel Darwinkel over de fascinatie voor regionale cultuur en taal.  YouTube-films met de wandelingen zijn via de website www.gerardstout.nl te bekijken. Ook is er een Drentse versie via de website te beluisteren. Op vrijdag 7 juni zal het tweede Kenniscafé plaatsvinden met als thema ´Schrijf je eigen Levensverhaal´.

Toegang is gratis en inclusief een kopje koffie of thee. Bibliotheek Norg is gevestigd in De Brinkhof, Brink 1 te Norg. Voor vragen kunt u contact opnemen met Yolanda Timmer, telefoonnummer 06-83052276.

Datum: 03 mei
Begintijd: 10.00
Eindtijd: 11.30
Locatie: Bibliotheek Norg
Kosten: Gratis

Vanaf maandag 7 januari organiseert Bibliotheek Peize Handwerkavonden.

Op de eerste maandag van de maand van 19.30-21.30 uur opent Bibliotheek Peize haar deuren voor iedereen die een avond gezellig wil handwerken en andere mensen wil ontmoeten. Ieder neemt zijn eigen materialen en handwerk mee om gezellig met anderen te handwerken.

Op de volgende datums kunt u terecht in Bibliotheek Peize:

6 mei
3 juni

Neem je eigen handwerk mee en inspireer, leer en ontmoet elkaar.

Deze activiteit is gratis en voor iedereen, dus ook als u niet lid bent van de Bibliotheek.

Datum: 06 mei
Begintijd: 19:30
Eindtijd: 21:30
Locatie: Bibliotheek Peize
Kosten: Gratis

Vanaf maandag 7 januari organiseert Bibliotheek Peize Handwerkavonden.

Op de eerste maandag van de maand van 19.30-21.30 uur opent Bibliotheek Peize haar deuren voor iedereen die een avond gezellig wil handwerken en andere mensen wil ontmoeten. Ieder neemt zijn eigen materialen en handwerk mee om gezellig met anderen te handwerken. Inspireer, leer en ontmoet elkaar.

Deze activiteit is gratis en voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

Datum: 03 juni
Begintijd: 19:30
Eindtijd: 21:30
Locatie: Bibliotheek Peize
Kosten: Gratis

Deel deze pagina

Lees voor