Ida van Mastrigt is de hoofdpersoon in het boek Argentijnse avonden van Carolijn Visser. Op donderdag 4 oktober vertelt zij haar bijzondere levensverhaal in Bibliotheek Eelde.

Haar vader, Rinus van Mastrigt, is voor de oorlog van Rotterdam naar Indië gefietst. Hij heeft het jappenkamp overleefd en vertrekt uit Indië naar Nederland, maar kan zijn draai hier niet vinden. Dan besluit hij naar Argentinië te gaan.
Ida en haar jongere zusje worden na de oorlog zonder ouders of begeleiding op de boot gezet naar Nederland, waar zij een tijdje bij grootouders wonen.
Daarna aan zij met het vliegtuig naar Argentinië gezet, waar haar vader dan al woont.
Ida woont nog steeds in Argentinië en is honorair consul voor Nederland, waar zij Argentijnen bij staat met een Nederlandse achtergrond.

Reserveren kan via de mail info@bibliotheekeelde.nl of telefonisch: 088 012 8215.

De kaarten kunnen op de avond zelf opgehaald en betaald worden.