Op zondag 15 september wordt in Eelde-Paterswolde het nieuwe culturele seizoen geopend door vier culturele instellingen: Culturele Raad Eelde, Café-Theater G&A Boelens, Bibliotheek Eelde en Museum De Buitenplaats. Zij bieden een zeer gevarieerd programma aan op verschillende locaties, waar bezoekers gratis van kunnen genieten.

Dit programma is mogelijk dankzij bijdragen van Gemeente Tynaarlo en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Het programma:

Culturele Raad Eelde in Herberg van Hilbrantsz • Hoofdweg 90, 9761 EK Eelde
www.cultureleraadeelde.nl
www.herbergvanhilbrantsz.nl

• Opening
  • De Palago groep met Afrikaanse percussie
  • Naar Moskou door toneelgroep De Lege Ruimte

Café-Theater G & A Boelens  • Hoofdweg 83, 9761 EC Eelde
www.cafeboelens.nl

• Gelegenheid tot lunchen
  • Ranu uit Oezbekistan met zang en piano
  • Zuver Scheerwol met Groningse ballades

Bibliotheek Eelde • Wolfhorn 1, 9761 BA Eelde
www.bibliotheekeelde.nl

• Li Azar Gaffarizad vertelt haar vluchtverhaal uit Iran en leest 2 Iraanse gedichten voor
  • Rense Sinkgraven (stadsdichter Groningen 2007-2009) draagt gedichten voor en treedt op met zijn band Uno Basta (foto)
  • Zoete en hartige hapjes uit Iran ( gemaakt door Azar)

Museum De Buitenplaats • Hoofdweg 76, 9761 EK Eelde
www.museumdebuitenplaats.nl

• Optreden Henriëtte van Dijk (zang) en Alex de Bruin (gitaar) met eigen melodieuze liedjes over liefde, vrijheid en respect
  • Hapjes uit verre landen

Rense Sinkgraven en Uno Basta

Rense Sinkgraven is voormalige stadsdichter van Groningen. Hij studeerde filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2005 debuteerde hij met de bundel Bombloesem.

Sinds een tijdje treedt hij op met de band Uno Basta. In de muziek van Uno Basta staat poëzie centraal. De band bestaat naast zanger & dichter Rense Sinkgraven uit gitarist Martin Zant, bassist Henk Veenstra en drummer Sybolt Friso. De taal is internationaal: Nederlands, Engels, Duits, Italiaans, Frans, alles past in de muzikale smeltkroes van Uno Basta.