Voorleesuurtje in de bibliotheek
Het BoekStartuurtje is een gezellig uurtje georganiseerd door de bibliotheek waarin 2 tot 4-jarigen en hun (groot)ouders of oppas elkaar ontmoeten. We lezen voor, zingen liedjes en knutselen eenvoudige werkjes samen met de kinderen. Voor de (groot)ouders of oppas staat er een kopje koffie of thee klaar.

Boekstart
BoekStart is een landelijk project dat kinderen zo vroeg mogelijk in aanraking brengt met het lezen van boeken. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die al heel jong samen met hun ouders en op het kinderdagverblijf gewend raken aan boekjes, later een geweldige voorsprong hebben in hun taalontwikkeling. Ze spreken beter, kunnen verhalen navertellen en leren gemakkelijker lezen en schrijven.

Moppereend
22 januari staat het BoekStart uurtje in het teken van het prentenboek van het jaar 'Moppereend'.
Het boek speelt een hoofdrol bij de Nationale Voorleesdagen die op 22 januari beginnen. Het doel van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.