Zoek je betrouwbare informatie voor je werkstuk of presentatie? De Bibliotheek heeft speciaal voor jou boeken, filmpjes en websites bij elkaar gezocht.
Zoek je betrouwbare informatie voor je werkstuk of presentatie? De Bibliotheek heeft speciaal voor jou boeken, filmpjes en websites bij elkaar gezocht.
Zoek je inspiratie of betrouwbare en handige informatie voor je werkstuk? Op deze landelijke website van de bibliotheek vind je heel veel onderwerpen en informatie. Denk aan onderwerpen die iets met de aarde te maken hebben (aardbevingen, bomen, milieu, etc.), informatie over landen en steden, informatie over dieren, over de mens en nog veel en veel meer!
In de Uittrekselbank vind je ruim 1500 uittreksels van Nederlandstalige én buitenlandse literatuur en circa 250 auteursportretten. Voor leden ook thuis te gebruiken.
De LuisterBieb heeft tientallen luisterboeken voor vwo, havo en vmbo. Overleg wel altijd even met je leraar of je een titel mag gebruiken. Een deel van de luisterboeken is gratis, dus iedereen kan luisteren – ook als je geen bibliotheeklid bent.
Download de LuisterBieb app op je telefoon of tablet en kies je favoriete luisterboeken. Je kunt tot 10 titels downloaden; de boeken zijn vervolgens 3 weken lang beschikbaar. Ook als je offline bent kun je de boeken luisteren.
Lezen voor de lijst, het hoort erbij! De website Lezen voor de lijst helpt je bij het kiezen van een boek dat past bij jouw leesniveau. Kijk eens rond op de website en maak je eigen leeslijst.
Lezen voor de lijst 12-15 jaar
Lezen voor de lijst 15-19 jaar
De boeken voor leerlingen van 12 t/m 15 jaar zijn opgedeeld in vijf niveaus. Zo kun je boeken zoeken die passen bij jouw niveau en lees je geen boeken die veel te makkelijk of moeilijk voor je zijn. Het is natuurlijk de bedoeling dat je steeds probeert om een stapje hoger te zetten. De boeken voor leerlingen van 15 t/m 19 jaar zijn opgedeeld in zes niveaus. Je moet dus wel weten welk niveau je op dit moment hebt.
Op de site van Lezen voor de Lijst vind je de omschrijvingen van zes niveaus. Lees de omschrijvingen en kies het niveau wat het beste bij je past. Als je niet kunt kiezen tussen twee niveaus (je twijfelt bijvoorbeeld tussen N1 en N2), kun je het beste beginnen met een boek op het laagste van deze twee niveaus. Als je merkt dat dit boek te makkelijk voor je is, kies je de volgende keer een boek met een hoger niveau.
Deel deze pagina